Träningstrion

Specialträning och pulsträning

Nyckeln till framgång är varierad och regelbunden träning.

Jag förundras lite över tränings sättet och belastningen hos många individer som tränar. Visst är det skönt att träna det man brukar göra och det man är van men vad ger det i utvecklingssynpunkt. 

Att träna varierat och regelbundet är det viktigaste man kan utsätta sin kropp och knopp för. Hjärnan behöver variation för att utvecklas samt kroppen och musklerna behöver variationen så att varje träning blir en utmaning. Hjärtat som är en av de viktigaste musklerna som vi använder i samband med träning behöver också variation för att utvecklas. Med variation menar jag speciellt puls nivå. Hjärtat behöver både låg, medel och hög intensiv träning för att kunna utvecklas max. 

För att kunna bedriva variation gäller det att man har många idéer och tankar om träning. Här är det dok viktigt att man har en röd tråd och ett grund tänk i träningen. Annars kan det bli så att man hoppar för mycket emellan olika träningsfilosofier och då blir allt pannkaka.

Det bästa denna vecka annars är att Bysse kan köra den specialträning som vi har lagt upp efter skadan. Grymt kul att det känns bättre och jag ser fram emot nästa långlopp. Även om det bara kommer att bli stakning!

Publicerat