Sidensjö

Nätraälven ökar verksamheten med 52 procent

Nätraälvens omsättning ökar med 52 procent och skogsägarföreningen betalar ut 600 000 kr till sina medlemmar. Resultatet är positivt och satsningen med att bygga nytt huvudkontor i Sidensjö utanför Örnsköldsvik har lyft verksamheten till en ny nivå.

Omsättningen för redovisningsåret 2010-09-01 till 2011-08-31 visar att Nätraälven har ökat omsättningen med 52 %, från 57,4 Mkr till 87,1 Mkr. Föreningen har under året sålt 137 421 m3fub vidare till industrier och sågverk jämfört med 96 675 m3fub föregående år. Resultatet före överskottsfördelning och finansiella poster blev 1 020 tkr.

– Vi är mycket glada att se att fler upptäcker fördelarna med Nätraälven. Ökning av antal medlemmar och uppdrag är förklaringen till det positiva resultatet säger Mattias Persson, Affärschef.

Under året har föreningen haft stor framgång genom att framställas som den aktör som betalar bäst för virket till skogsägaren. Prisjämförelsen presenterades i ATL, lantbrukets affärstidning, oktober 2010 och våren 2011 med Nätraälven i topp.

– Detta är det bästa betyg en skogsägarförening kan få säger Mattias Persson, affärschef och själv skogsägare.

– Målet är nu att säkra och stabilisera denna ökning samtidigt som vi skall ta hand om våra nya och gamla medlemmar. Vi befarar att virkespriserna kommer att sjunka under våren. Det vill vi bemöta med att bli ännu effektivare att hantera hög volym. Virkespriserna är ändå på en historiskt hög nivå, avslutar Mattias Persson.

Publicerat