Nyheter/Reportage

Industrigruppen på konstnärligt campus

Örnsköldsviks Industrigrupp besöker onsdag den 8 februari Designhögskolan och Tekniska högskolan vid Umeå universitet.

Syftet är att ge företagen inblick i den utbildning och forskning som bedrivs, dessutom är det ett bra tillfälle att knyta kontakter som kan leda till framtida samarbete och utveckling.

Besöket vid Umeå universitet sker på initiativ av Enheten för näringsliv och samhälle och Örnsköldsviks Industrigrupp, där ett 50-tal företag ingår. Industrigruppen verkar bland annat för företags utveckling och tillväxt i Örnsköldsvik. Under dagen får deltagarna bland annat göra en rundvandring på Konstnärligt campus i Umeå, samt lära sig mer om utbildning och forskning i Umeå inom teknik och design.


– Örnsköldsvik är en stark industristad med stor andel sysselsatta inom framförallt tillverkningsindustrin. Det blir allt viktigare för oss att samarbeta med universitet och högskolor, inte minst för att klara vår kompetensförsörjning, säger Lennart Nilsson, vd, Örnsköldsviks Industrigrupp. Genom Botniabanan kommer vi närmare Umeå, därför känns det viktigt att knyta närmare kontakter med Umeå universitet.

Ett utvidgat samarbete med företagen välkomnas av Umeå universitet.

– Det är viktigt att våra utbildningar blir närmare knutna till näringslivet och att våra studenter får en inblick i sina framtida yrkesroller, säger Susanne Vikström, utbildningsledare vid teknisk-naturvetenskapliga fakulteten. Företagen kan också få ut mycket av ett samarbete med oss, till exempel genom studenter som kommer och gör examensarbete hos dem.
Publicerat