Utställning

Vi vill ha kyssar

Hjälp till att skriva dikter med Gustav Klimts berömda målning ”Kyssen” som inspiration.

Eleverna på speciallinjen vid Örnsköldsviks folkhögskola ställer ut tolkningar av Gustav Klimt – och behöver hjälp med att dela ut kyssar.

Varje läsår gör eleverna på speciallinjen vid Örnsköldsviks folkhögskola (tidigare Hampnäs) ett konstdyk där de fördjupar sig i en känd konstnärs liv och arbete. Deltagarna inspireras av konstnärens livsöde och gör sina egna personliga tolkningar.

I år har man valt den österrikiske konstnären Gustav Klimt (1862-1918), vars målningar går för osannolikt stora summor, när de någon gång säljs. 2006 såldes exempelvis ”Porträtt av Adele Bloch-Bauer I” för närmare en miljard kronor.

En annan av Gustav Klimts berömda verk är ”Kyssen” och när eleverna har sin utställning på Rådhuset kommer de också att dela ut kyssar till besökarna. Kyssar i form av små hoprullade dikter.

Dikterna är skrivna av speciallinjens elever men också av många andra. Alla är välkomna att skriva dikter inspirerade av ”Kyssen” och skicka in.

Skicka in dikter

Skicka dina dikter till nils.agren@7an.se senast tisdag 14 februari så kommer de med till utställningen.

”En glimt av Klimt”, som utställningen heter, har vernissage fredag 17 februari och visas till och med 2 mars. Utställningen ingår också i Mosaikveckan.

Publicerat