Nyheter/Reportage

Know IT skapar nya arbetstillfällen i Örnsköldsvik

Know IT har fått i uppdrag att utveckla och förvalta LKAB:s globala externwebb. Uppdraget, som är värt mer än fem miljoner kronor, innebär att Know IT i Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå och Luleå behöver nyanställa.
Know IT har också fått som följdbeställning att utveckla nya webbplatser till dotterbolagen LKAB Fastigheter, LKAB Berg & Betong samt Wassara.
 
– Det är en enorm prestige och vi är otroligt stolta över att få bygga en global webb för ett så lönsamt och kulturellt viktigt företag som LKAB. Men det är inte bara roligt för oss, utan även för regionen eftersom det innebär nya arbetstillfällen till Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå och Luleå. Vi anställde 15 webbutvecklare under 2011 och har precis anställt ytterligare två personer i Sundsvall och en person i Örnsköldsvik. Men vi har nu behov av ännu fler, säger Magnus Olovsson ansvarig för Know IT:s webbsatsning i Norrland.
 
Målet med uppdraget, som är värt drygt 5 miljoner kronor, är bland annat att stärka LKAB:s varumärke och att attrahera nya medarbetare till bolaget. Rekrytering är en stor fråga för LKAB som behöver anställa två personer i snitt per dag fram till år 2015. Den nya webben är en viktig del i denna process. Den ska också spegla LKAB:s världsledande ställning som pelletsleverantör på järnmalmsmarknaden. Lansering av den nya webbplatsen sker i februari 2012.
 
Know IT vann LKAB:s upphandling i stor konkurrens.
 
– Know IT har en hög kompetens och ett förträffligt sätt att samarbeta och kommunicera på. De har en tydlighet vi uppskattar och gjorde en väldigt bra presentation, vi fick ett gott intryck av deras tankar och hur dom jobbar. Deras sätt att arbeta med systemutveckling stämmer helt i linje med hur vi vill ha det. Vi trivs ihop vilket gör att webben blir extra bra. Alla i webbprojektet bidrar med sin erfarenhet och kompetens på ett mycket bra sätt och trots att vi sitter från Kiruna i norr till Stockholm i söder fungerar kommunikationen väldigt bra, säger Leif Boström, Ekonomidirektör LKAB
 
– När det gäller det grafiska användargränssnittet samarbetar vi med vår partner Osynlig AB. Webbplatsen ska kännetecknas av ett modernt, grafiskt gränssnitt som designas så att besökaren enkelt hittar på, och lockas av att ta del av, hela webbplatsen, säger Magnus Olovsson.
Publicerat