Politik

Mot nya miljömål med EU-samarbete

Västernorrlands landsting deltog på torsdagen i ett möte i Valencia som inleder ett nytt partnerskap på miljöområdet: Regions for Green Groth. Det ska bland annat hjälpa landstinget att nå sina miljö- och energimål för kollektivtrafiken innan 2015.
Sverker Ågren (KD), ordförande i Regionala nämnden, är optimistiskt inställd till partnerskapet som förkortat går under namnet R4GG.
– Landstingets mål är att använda 50 procent biobaserade drivmedel i kollektivtrafiken före 2015, säger han. Vårt mål är nu att finna partners och investerare som kan medverka till ökad kommersiell produktion av dessa bränslen i Västernorrland.
– Skattefinansiering har varit viktig i våra utvecklingsinsatser men nu måste nya finansiärer engageras. R4GG fokuserar på detta och här kan vi lära av andra partners.
– Landstingets miljö- och energimål 2010-2014 är en tydlig utmaning när en ny upphandling av busstrafiken ska genomföras. Flera tidigare framgångar via EU:s InterReg-projekt gör att jag ser mycket positivt på R4GG.
Publicerat