Teater

Den komiska tragedin

53 roller av Åke Andersson på Folkan nu på onsdag 29 februari.

Åke Arvidsson är fenomenal i sitt solomaraton när Teater Västernorrland väcker liv i ”Den komiska tragedin”. På onsdag tar han sina 53 olika roller till scenen på Folkan Teater.

2009 satte Teater Västernorrland upp ”Den Komiska Tragedin” av Yves Hunstad och Eve Bonfanti, i regi av Iso Porovic. En pjäs som kan ses som en hyllning, även om den ibland är respektlös, till Dantes ”Den Gudomliga Komedin”. Det rör sig om en djupt mänsklig och varm historia med både komik och djupaste allvar.

Idén är att all världens roller sitter i teaterhimlen och själva väljer ut de skådespelare som ska ge dem liv på scenen. Det handlar om drömmar som blir verklighet redan innan de blivit förverkligade, om att försona sig med tiden och att stå ut med att kärleken inte upphör att vara en gåta utan fortsätter att vara något som man aldrig blir färdig med.

Framförallt handlar det om ett fantastiskt solomaraton för Teater Västernorrlands Åke Arvidsson som på egen hand gestaltar de 53 olika rollerna som kräver tillträde och utrymme på scenen.

”Det är fascinerande, skarpt och roligt. Det är en imponerande uppvisning, ett skådespeleriets virtuosstycke. Ingen teaterälskare bör missa Den komiska tragedin.” skrev Susanne Holmlund i Sundsvalls Tidning 2009.

Nu får ö-vikspubliken chansen att uppleva detta. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat