Du är här

2012-02-16 - Gideå
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Ann Holst, delprojektledare för Bygd & stad i balans. Foto: Peter Ohlsson
  • Representanter från Tillväxtverket fanns på plats. Foto: Peter Ohlsson
  • Den nya logotypen för en servicepunkt avtäcktes. Foto: Peter Ohlsson

Servicepunkt i Gideå

Igår invigdes servicepunkten i Gideå Livs som en del av projektet Bygd och stad i balans.

I Gideå finns nu en av kommunens servicepunkter. Tillväxtverkets Annika Lidgren förrättade under onsdagen ceremonin med bland andra samtliga projektledare från utvecklingsprojektet ”Bygd och stad i balans” samt Gideågårdens Bengt Rönnkvist och ett antal ortsbor på plats.

Servicepunkten i Gideå är inrymd i Gideå Livs. Där finns nu förutom livsmedel, spelombud och utlämningsställe för apoteket, systembolaget och Schenker gods, även café och internethörna samt informationscenter. Dessutom erbjuder butiken hemkörning av varor två gånger i veckan.

Gideå Livs öppnade så sent som i april förra året, efter konkursen hösten 2010. Redan då stod det klart att butiken skulle bli en av kommunens servicepunkter.

Gideå är en av fyra befintliga servicepunkter i Örnsköldsviks kommun. De övriga finns i Solberg, Hemling och Myckelgensjö. Att utveckla fler servicepunkter som ska fungera som ett nav för orten är något man arbetar intensivt med inom projektet ”Bygd och stad i balans” och med största sannolikhet kommer fler orter att få sin servicepunkt och skylt under året.

Servicepunkterna drivs genom ett avtal med Örnsköldsviks kommun med syfte att tillgodose kommersiell service på landsbygden.

Hör Åsa Ringlöv, delprojektledare för projektet, berätta om "Bygd och stad i balans" ovan!

Dela med dig av denna artikel på: