Saga S

Energins återkomst och hockeykväll i örat!

En fysiskt låg vecka med febervärk, allmän svaghet och ofrivilligt träningsuppehåll (trots visst fusk) är äntligen till ända! Vågor av kreativitet, idéer och spring i benen sköljer åter över mig och nu ska det hittas på bus! Lagom till helgen...

Upp och hoppa kl. 06.15 och konstaterade att det nog inte var jättesmart att powerwalka i -16grader Celsius... I alla fall inte då jag precis lämnat min "kära" förkylning för denna gång! "Mot gymmet" tänkte jag disciplinerat (inte sängen, inte sängen!!) och tog ett stort kliv ut i snön. En fattig student fick däremot tvärt vända på klacken halvvägs dit då handikappomsorgen (extraknäcket) 06.45 slår en pling om att akuthjälp behövs redan klockan 07. "Jajemän! Jag e där om fem minuter!!" Undrar hur frisk de trodde jag var då egentligen.... Psykiskt alltså!

Dagen flöt på snabbt och jag hade ännu kicken kvar av känslan att vara frisk i kroppen. Det blev ett nytt försök att trotsa snön i promenaden mot min kyrka och fristad; Friskis&Svettis. De har fram till slutet på mars projektet "Kill your darlings" för att få motionärer att testa olika gruppträningsformer, så idag aktiverade jag mig med "Core" följt av den traditionella "Jympan" (med så kallad medelpuls).

Två timmar senare tog jag mig en protein-shake to go och med raska steg satte jag kursen hem för att heja fram Modo mot Luleå i tv-soffan. Liten aning hade jag om att en Elitseriematch dubbelvisades och att Modos match inte gick att få in... TYPISKT!! Tillbaka till stenåldern; jag testar för första gången att LYSSNA på en match på WEBRADIO, för allra första gången i mitt liv! Var det såhär våra föräldrar hade det när de va små? Fullt flödande fantasi om vad som händer därute på isen bland tacklingar, spottloskor och svordomar.... Bara en kommentator som växlar frekvens på ord per minut och höjer och sänker rösten. En verbal Beatbox helt enkelt! Coolt.

Modo leder nu med 2-0 när det är paus efter två perioder. Då Modo har en LÄTT tendens (no offence) att vända ryggen i slutminuter passar jag på att stolt publicera mitt inlägg och även visa upp min mest nyliga tatuering som jag delvis gjort som en hyllning till vårt kära hemmalag samt som ett minne för den tid jag bott i staden, vilket har format mig otroligt mycket som individ och utvecklat mig som social varelse (precis färdigutbildad socionom genom Umeå Universitet!)!

God kväll!

 

Publicerat