Utställning

Ung talang bland rutinerade

Josefin Lopez ställer ut med proffsen i Bjästa.

Bill Olson, Malte Nyberg XII, Åke Lagerborg, Eleonore Sellin, Lisbeth Vestin med flera. Och så 18-åria Josefin Lopez som får ställa ut bland de stora.

– Jättehäftigt att få vara med här. Vi pratade nyligen på skolan att vi skulle gå och se två utställningar, med Lisbeth Vestin på Ödbergska gården och Per-Elof Nilsson Ricklund på museet. Och nu får jag ställa ut tillsammans med de två här hemma i Bjästa. Det är väldigt kul, säger Josefin Lopez.

När Bjästa Konstförening samlat 14 konstnärer till sin utställningslokal på Nätragatan 6 är det idel kända namn. Förutom de redan nämnda deltar Märit Olsson, Mona Jakobsson, Åsa Åsén, Andrej Poniatowski, Teresa Poniatowska, Aina Molin och Birgitta Ricklund.

Lika känd är av förklarliga skäl inte Josefin Lopez – än. Men hon har redan visat upp sina akvareller och blyertsteckningar flera gånger, bland annat på UKM, Ung Kultur Möts. I somras ställde hon också ut i Kyrkstugan i Själevad och i höstas på Arkenbiblioteket under Regnbågsveckan.

– Jag har ritat och målat hela livet. Mina figurer är som en berättelse, en blandning mellan manga och realism, berättar Josefin som går andra året på Nolaskolans estetiska program med inriktning bild och form.

– Just nu jobbar jag också med skulpturer, och så går jag en kurs i textil som individuellt val.

I Bjästa visar hon även sina egenhändigt designade armband.

– De sålde bättre än tavlorna i Kyrkstugan. Jag gjorde dem på beställning medan kunderna satt och fikade.

Att det är en framtid som konstnär på heltid som hägrar för denna talangfulla Bjästatjej råder det inga som helst tvivel om.

– Det ska bli så mycket konst som möjligt. Serietecknare skulle vara roligt att bli.

Utställningen är inne i sitt slutskede, nu under veckan är den öppen tisdag-torsdag 18-20, i helgen på lördag och söndag 11-14 och sedan är tisdag 28 februari sista utställningsdag, öppet 18-20.

Publicerat