Nyheter/Reportage

Företagarna och kommunen gör gemensam sak

Örnsköldsviks kommun och organisationen Företagarna förstärker sina insatser för företagsklimatet.

Med utgångspunkt i det småföretagspolitiska programmet som antogs förra sommaren gör Örnsköldsviks kommun och Företagarna gemensam sak med stöd av Tillväxtverket för att utveckla nya arbetsmetoder och nya verktyg för att underlätta för företagens utveckling. Planerna presenterades vid ett frukostmöte idag med företag på orten.
 
– Det var ett stort intresse, ett sextiotal personer hade slutit upp till träffen, berättar Anne-Marie Niemi vid kommunens tillväxtavdelning som tillsammans med Lena Sellin vid Företagarna leder arbetet.
 
Insatserna som kommer att fokuseras på handlar bland annat om att stärka servicen till företagen genom både Företagarna och kommunen, utveckla arbetsmetoden Företagslotsen, skapa mötesplatser och branschråd för affärsutveckling, tydligare upphandling i kommunen, effektiv konkurrensprövning och kompetensutveckling. Förutom målsättningen om ökad konkurrenskraft vill man se att Örnsköldsvik klättrar i Svenskt Näringslivs företagsklimatranking och ytterligare förbättrar sin ställning i Sveriges kommuner och landstings, SKL:s, mätning Insikt som handlar om myndighetsutövning.

Publicerat