Skola & utbildning

Övikstjejer till SM i Ungt företagande

Ett vinnande företag, en tvåa och två tredjepristagare. Det blev utdelningen för Ö-viksskolorna i regionfinalen i Ungt Företagande.

Med motiveringen ”Det finns en röd tråd och en genomarbetad monter. Personalen är engagerad och har en stor kunskap om den egentillverkade produkten. Deras hemtrevliga känsla satte guldkant på vår dag och segern har de som i en liten ask” vann UF-företaget Tre praliner med Sara Hagelberg, Angelica Sandström och Magdalena Forsberg från Örnsköldsviks gymnasium första pris i kategorin bästa monter. Vinsten innebär att de tre tjejerna går vidare till SM i UF-företagande i Stockholm den 9 till 10 maj.

Andra ö-viksföretag som gjorde bra ifrån var Italian Kitchen som kom tvåa i kategorin bästa säljare, Green Magazine som knep tredjepriset i miljökategorin och Lugn och ro som placerade sig på tredjeplats i kategorin bästa monter. Alla eleverna kommer från Örnsköldsviks gymnasium.

– Det var många bra bidrag från Örnsköldsvik i kategorin monter, så det verkar vara någonting som de satsar mycket på i skolan i Ö-vik. Det är också en av de svårare kategorierna när de sedan kommer ner till SM i Stockholm, säger Maria Lidgren, Ung Företagsamhet Västernorrland.

Publicerat