Skola & utbildning

Doktorander för värdegrund och matematik

Umeå Universitet och Örnsköldsviks kommun ska samverka kring två doktorandtjänster. Den ena är inriktad på matematikdidaktik för årskurs 7-9 samt gymnasiet och den andra har fokus på värdegrund i förskola och lägre åldrarna i grundskola.

Då Kunskapsnod Örnsköldsvik går in och samfinansierar tjänsterna så riktar sig utlysningen till tillsvidareanställda i bildningsförvaltningen. Kunskapsnod syftar till att skapa nya och ännu bättre förutsättningar för kunskapsutbyggnad. Under 2011 har kommunen skapat en fördjupad kontaktyta med de universitet som är etablerade i Örnsköldsvik.

– Att jobba för att barn och elever ska känna sig välkomna, trygga och bekräftade i en bra lärmiljö, är centralt i verksamheternas uppdrag, säger utvecklingschef Karin Jadelius.

De som antas till respektive doktorandtjänst ska kunna beskriva hur de under doktorandperioden samt deras respektive forskningsområde kan bidra till utvecklingen av verksamheten i Örnsköldsvik. Till dessa aktiviteter och kunskapsspridning kommer även friskolor att inbjudas.

De två doktoranderna blir inte ensamma då ytterligare 16 doktorandtjänster utlyses samtidigt.

Publicerat