Saga S

I fäders spår för framtida segrar; hakkaa päälle!

Över målgången i Mora står rubrikens första del citerad. Varje år presterar vi (ett tiotusental entusiaster) 90km på längdskidor till minne av den kung som år 1521 flydde mot Norge!

Rubrikens andra del är en fras jag aldrig kommer få ur huvudet sedan jag i nionde klass åkte till Finland med historiaklassen och fördjupade oss i det Finska Vinterkriget. "Hugg på (nordens son)", eller ungefär FULL FART FRAMÅT!

För.... När mina kära vänner Emelie och Kajsa ska hämta upp mig om mindre än en timme (läs: lördag morgon kl. 07) så finns det inget annat. Vi ska framåt och in i mål. Hela vägen in i kaklet, som vi säger i simbassängen. Som i Gladiatorerna kommer jag inte stanna utan är racet brutet är det för att någon sagt år mig att jag INTE FÅR fortsätta helt enkelt! Tidigt söndag morgon går startskottet för vår  "Öppet lopp"- etapp på den svenska klassikern och vi har taggat och peppat varandra i månader nu! Hakkaa päälle!!

 

Samtidigt skickar jag den svart-vita sporthälsningen till vårt hemmalag Modo som i eftermiddag spelar mot HV71. De förlorade visserligen sist, men med flaggan i topp med en hejarklack som fram till slutminuterna skrek "VI ÄLSKAR MODO"!! Idag håller vi åter kära tummar och önskar dem vind i seglen!
Publicerat