Du är här

2012-02-27 - Modo Hockey
Det är dags för ännu en rysare i Fjällräven Center. Foto: Håkan Nordström

Formstarkaste laget möter Modo

I grundseriens 52:a omgång kommer ett formstarkt Frölunda kommer på besök till Fjällräven Center.
– De har vunnit nio av de tio senaste matcherna vilket är ett imponerande facit, säger Modo Hockeys tränare Ulf Samuelsson.

Senast Frölunda besökte Fjällräven Center slutade det med seger för Modo Hockey sedan Rob Schremp avgjort 1.03 in på förlängningen.
Det är enda gången som Modo besegrat Frölunda i vinter – i övrigt handlar det om tre segrar för göteborgarna.
– Men det har varit jämna matcher. För oss handlar det om att precis som i lördags göra 60 bra minuter. Gör vi det så ger vi oss själva chansen att ta tre nya poäng, säger Modos lagkapten Ole-Kristian Tollefsen.

Efter tre raka förluster så hittade Modo in på segerspåret igen när man vann med 5-1 borta mot HV71.
– Det var massor av saker som var positivt i lördags i Jönköping – framför allt att det var bra lagspel rakt igenom. En helgjuten insats från samtliga, berömmer Ulf Samuelsson. Alla spelade på ett uppoffrande sätt. Vi hade bra skridskoåkning båda vägarna – offensivt och defensivt.

Modo Hockey innehar just nu den åttonde och sista slutspelsplatsen.
– Just att ha avgörandet i egna händer känns alltid bra, säger Samuelsson. Nu återstår det fyra matcher i grundserien och vi är helt inställda på att det här inte kommer att avgöras förrän efter den 55:e och sista matchen.

Frölunda som står för motståndet imorgon är seriens mest formstarka lag med nio segrar på de tio senaste matcherna.
– Det är ett facit som sannerligen imponerar. Senast tog de en klar seger borta mot ett hungrigt Linköping. Vi vet vad som gäller imorgon. Vi vet att Frölunda är ett svårforcerat lag med en stark defensiv och mycket bra målvaktsspel. Vi vet även att de har fina egenskaper i det offensiva spelet, avslutar Samuelsson.

Matchtruppen
Målvakter: 1 Forsberg, 32 Tellqvist.
Backar: 3 Lehtivuori, 22 Pöck, 27 Skinner, 28 Cedergren, 51 Ahnelöv, 53 Bohman, 55 Tollefsen.
Forwards: 10 Skröder, 13 Andersson, 14 Kalus, 17 Madsen, 18 Ritola, 19 Schremp, 23 Svensson, 24 Sundström, 25 Hedman, 26 Forsberg, 31 Axelsson, 37 Byström, 44 Danielsson, 62 Hari.
Dela med dig av denna artikel på: