Samhällsinformation

Gemensam förvaltning och sjukhusledning

Sjukhusens ledningsgrupper påbörjar arbetet för gemensam förvaltning och sjukhusledning i Västernorrland.
Idag, 27 februari, träffade landstingsdirektören ledningsgrupperna för Västernorrlands tre sjukhus. På agendan stod införande av en gemensam förvaltning och sjukhusledning för sjukhusen istället för nuvarande tre. Mötet var positivt och man har nu enats kring ett förslag till övergripande struktur.
 
Ett viktigt steg i landstingets pågående förändringsarbete är genomförandet av en gemensam sjukhusledning för de tre sjukhusen. Med gemensam sjukhusledning skapas förbättrad helhetssyn och bättre förutsättningar för jämlik vård i hela länet. Den stärker också organisationens förmåga att gemensamt hantera ekonomiska utmaningar och effektivisera verksamheten.
 
De tre sjukhusens ledningsgrupper har under eftermiddagen enats kring ett förslag till gemensam övergripande struktur för förvaltning och sjukhusledning. Sammantaget var det ett mycket positivt möte.
 
För att lyckas med en förändring av den här omfattningen krävs fördjupat samarbete med politikens företrädare, chefer och medarbetare, fackliga företrädare och samarbetspartners. Något man därför kommer att lägga extra vikt vid under processen.
Publicerat