Michaela Ö

Lyckliga stunder

Gråa dagar tillbringar jag med lyckliga minnen i min rosa bubbla och glömmer lätt bort småsaker. Arbetskollegorna undrar vart jag är när jag glömmer tillsätta kaffe och brygger änglapiss.
Jag tror att alla sjömän någon gång känt viss lättnad att i och med en påmönstring få lämna allt. Det är förmånligt att få fly ifrån bekymren på hemmaplan och samtidigt slippa stå till svars för sin flykt. Förmånligt är även möjligheten att undkomma vardagens bekymmer genom att minnas sina lyckliga stunder.
 
Under uppväxten bodde min bästa vän väldigt lägligt till i grannhuset. Våra mammor brukade ta med oss barn på utflykter runt om i kommunen och när solen stod högt bar det ofta iväg till någon badplats. Jag kommer ihåg hur hårt GES pumpades i högtalarna, likt luften genom ventilen till flytetygen, och texten till ’En djävul på kärlek’ sitter nog kvar i oss alla än i dag. Det var lyckliga stunder.
 
För ett antal år sedan gjorde jag och (bl.a.) samme vän en road trip i USA och vad tror ni då vi hade för musik i bilden? Jajamän, vi återupplivade gamla minnen samtidigt som vi skapade nya där när vi sov på stranden i Malibu, kysste killar tills vi svimmade i Hollywood, körde Wet-lock T-shirt competition på Universal Studios, blev blåslagna i Miami, och fick slut på pengar i NYC lagom till hemresan. Musik som minner om dig säger jag bara.
 
Sedan finns det gott om lyckliga minnen ifrån soliga segelsemestrar med familjen och resten av SOS-gänget. Ljusa nätter och vackra skärgårdar, ankarnötter på båtarna och sjusorters blommor under huvudkudden, det är bara några av de minnen som smeker själen medhårs och får de grå dagarna (ja, livet luktar inte alltid hallon) att flyta förbi lite fortare.
 
Jag avslutar med att säga som en klok skeppare en gång sa: ”Sätt de lyckliga minnena på repeat i bakhuvudet och möt livet med ett leende på läpparna så slipper du dö olycklig”.
 
 
Ps, ursäkta för det långa inlägget. Jag har svårt att skriva kort och koncist, i så fall hade jag slutat efter första stycket, men det är ju så kul att se orden flyta ut över skärmen och fylla dokumentet. Omvänd skrivkramp kanske vi kan kalla det.  

 
Publicerat