Modo Hockey

Där satt den, Modo!

Modo Hockey ger sig inte i första taget. Det står klart för alla efter vändningen i Skellefteå Kraft Arena. 3-2 till Modo efter förlängning, där Rob Shremp avgjorde på straff, innebär att matchserien lever i högsta grad.
Det var Modo som inledde bäst, med en pondus som vi inte såg skymten av i måndags, men det slarv som präglade den matchen letade sig snart in även här. Spelövertaget reades ut till Skellefteå, och när de fick power play efter 17.13 verkade Modo tycka att det fick vara nog med finlir. 14 sekunder senare hade ytterligare sex (!) tvåminutare delats ut; tre per lag – och gruffandet fortsatte även efter det att periodvisslan ljöd.
Det straffade sig för Modo, som fick inleda rond 2 i box play och släppte in mål direkt.

Ulf Samuelsson
tog timeout efter 14.10, i hopp om att vända matchbilden – och visst vände den. Flera gånger om, även om det dröjde till rond 3. Per-Åge Skröder satte 1-1, Mattias Ritola såg till att Modo fick ledningen för första gången i hela kvartsfinalserien och Oscar Möller sabbade partajet genom sitt 2-2-mål i PP när blott två minuter återstod av ordinarie tid.

Där slog trollgubben Rob Shremp till. Efter 4.03, när Ole-Kristian Tollefsen blev nerdragen framför mål, fick Schremp förvalta ett straffslag – och jublade nästan brallorna av sig när han satte pucken i mål.
Den man som fixade straffslaget var ingen mindre än lagkaptenen Ole-Kristian Tollefsen.
- Nu är vi med i matchserien igen, sa han efter matchen. Nu vet vi att vi kan vinna mot Skellefteå och att vi kan få hål på deras målvakt.

Tollefsen och hans manskap
kunde alltså vända hemåt med en störtskön reduceringsseger i bagaget och gott hopp inför nästa batalj.1-2 i matcher innebär ett gyllene läge till kvittering på fredag.