Du är här

2012-03-15 - Michaela Ö
  • Innan lastningen droppade vi ankar och tömde slopen (lastrester)
  • Lagat och fixat grejer på däck ända tills mörkret föll. Reparerar här tändningsanordningen i signallampan i mob-båten.

Inget misspryder en ful

”Allt klär en skönhet” eller ”inget misspryder en ful”?

Hemma i villan på varvet hänger en poster på den garderoben som står i min systers gamla rum. Affischen pryds av en apa i prickig klänning och en pratbubbla som peppande upplyser dig om att ”allt klär en skönhet” när klädpaniken lyser i dina ögon. Min kompis kontrade alltid med att inget misspryder en ful heller. Om man ser till det, hur ska man då tolka ”du passar i allt” -kommentaren?

Trötthet i kombination med solbrist är då ingen höjdare för min uppsyn. Nästan så att jag själv skriker till av chock när jag tittar mig i spegeln. Den senaste tiden har innehållt lite sömn för alla på båten så jag är inte ensam att se ut som ett lik. Det blev ett drygt hamnstopp i Dalian och när vi väl var färdiga och skulle gå visste ingen vart lasten skulle. Lastägaren ville ha de 34000 ton bensinen till Taiwan, men lycka till att få besöka en hamn där direkt efter Kina, så det krävdes en mellanlandning. Först gick vi mot Ishi Gaki, Japan, men så ändrade de sig till Kusan, Sydkorea, och till sist Cheju, en ö nedanför Sydkorea. Så mycket för att ha en passage plan för hela resan innan man avgår ifrån kaj. Aja, nu iaf är en ny ”sista hamn” fixad och vi anlöper Taiwan om två dagar. Dessa två dagar kommer också att brista i vila… vetting-inspektion vid ankomst(!).

Jag kör på ”inget misspryder en ful” och hoppar i mina urtvättade mjukisbyxor som ”dagens outfit” och tänker att det var då tur att man inte valde att starta någon modeblogg där när det begav sig.

Ber om ursäkt för min look och för mina bristande uppdateringar här på 7an. Ska bättra mig!

Dela med dig av denna artikel på: