Du är här

2012-03-16 - Saga S
Foto: Officiell filmaffisch Red Riding Hood.

Rött nagellack och rött läppstift

Ikväll klär vi oss i rött. I alla fall ca 7 000 personer med hjärtan som pumpar runt den till hjärnan och övriga kroppen syresättande vätskan. Men huvudsakligen pumpar dem för våra slutspelande hockeyförmågor ikväll, i ett slutsålt Fjällräven Center.

På en enslig stig och i en mörk taggig snårskog har Modo likt rödluvan överlevt, om än knappt, undan den stora stygga vargen och andra livshotande faror. Men vägen är lång och oförutsägbar, kantad av överraskningar kring varje hörn...

Ikväll är det sammandrabbning nummer fyra i ordningen av Elitseriens kvartsfinal för Modos del. 5 500 röda t-shirtar är utplacerade i arenan för att beklä de vrålande, hoppfulla själarna som begett sig till rinken för att heja fram de adrenalinstinna skridskomonstren  till seger. En seger som lättar ett smärtande pensionärshjärta, som möjliggör ett skål-utbringande för den nyss myndige och som lägger ett vitt och brett täcke av stolthet över hela hockeystaden.

Victory is sweeter when you've known defeat, sägs det. Och i alla sagor finns förbannelser. Om den bröts då Modo segrade i Skellefteå i onsdags återstår att se... Jag kommer i alla fall att från bästa etageplats, om än stående och under jobbuppdrag hålla mina tummar med nymålat rött nagellack hårt!

..... och kanske tar spänningen ut sin rätt i ett glas vin som är rött... Men det kära vänner, återstår att se.... ;)

Dela med dig av denna artikel på: