Saga S

Utan grönt blir'e inge skönt!

Igår firades St Patricks Day enligt traditionell irländsk sed. Kanske inte av mig och alltför för många svenskar, men jag tror att den gröna högtiden är påväg in med stormsteg i vår kultur, då man till och med uppmanas nypa den som inte bär grönt!

På O'learys spelade "Irish brew", vilka jag tidigare sett på Merry Can i stan och inmundigat en Guiness samtidigt som jag drömde mig tillbaka till den mysiga pubkulturen och de trånga kullerstensgränderna i centrala Dublin som jag upplevde på klassresa i gymnasiet. Denna kväll blev däremot spenderad på gymmet, om än i en grönrutig skjorta, för att i förebyggande syfte slippa alldeles för många blåmärken!

På gymmet hade nämligen "vi funktionärer" Kick-your-ass-Off-kväll med överrasknings-fys-pass i form av ett boot-camp-liknande gruppuppdrag där man skulle max-prestera två och två i tio olika grenar i fem minuter vardera. Svetten rann och skriken tog snabbt över som en piska på de kämpande. Rep, traktordäck och roddmaskin för att nämna några utmaningar för våra taggade lemmar! Följde gjorde bastu där vi våra kroppar nog värmde bastun mer än det lilla aggregatet. Aldrig har det varit så mycket stim i Friskis-å-Svettis bastun! :P Den trevliga kvällen fortgick till magen sprängdes av kallskuren buffe, kladdkaka&grädde samt morotskaka och kaffe. Drickat medtogs själv och mingel var ett konstant faktum! Aningen skumt kändes det ju att förtära lite alkohol i en lokal avsedd för förbränning....men ibland får man nog se mellan fingrarna med att fylla på vissa depåer! ;)

En underbart härlig och rolig kväll blev det i alla fall ihop med alla glada "ideella" själar under olika uppdrag samt lyssnande till trubadur etc! Kv'ällen visade för mig att träning är så mycket mer än att bara släpa fötterna till en maskin som gnisslar!

Trots att St Patricks Day nu är förbi vill jag avsluta med att skicka en grön fyllig fyrklöverhälsning till stans elitseriespelare som inom tio minuter sammandrabbar med Skellefteå.... Lycka till!!

Publicerat