Michaela Ö

En idiots bekännelser

Det har skådats hårslit och tröttögdhet ombord de senaste dygnen, vi har haft en indisk utomstående navigationsinspektör hängandes över axlarna som piskat oss upp i brygga och ner i dur.

 

Inspektören har testat våra kunskaper, som ett team och individuellt, för att se om vi följer företagets procedurer (som baseras på gällande regler och förordningar). Blir ni också testade, inspekterade in till bara skinnet och dumförklarade, för att sedan lämnas stående med en rödkladdad rapport i handen, på era arbetsplatser? Mig lämnade han med orden ”I was also stupid once”, efter att jag förklarat för honom att hans sätt att förvrida mina svar för att kunna dumförklara mig lite extra inte var uppskattat. Jag blev golvad som en boxare i fel viktklass. Men jag får skylla mig själv. Följer jag inte alltid de rätta procedurerna, medvetet eller omedvetet, och sedan inte kan ljuga om det - ja, då är det klart att man lätt hamnar nertryckt på golvet av en äldre inspektör med tusen års erfarenhet på nacken.

Blir jag inträngd i ett hörn där någon pressar hårt från alla håll och kanter så kan jag inte ljuga. Det tar stopp någonstans nedanför halsen. Svar på tal och snabbtänkthet är önskvärda egenskaper i sådana situationer, eller en massa kunskap och erfarenhet att falla tillbaka på, men jag har varken eller i jämförelse. Efter detta nolltimmarssömnhamnstopp, med oförutsedda aktioner, lossning och lastning och lossning igen, bunkring, servicetekniker, OCH grädden på moset, den där inspektören som ställde frågor dygnet runt (under toppning av tankar, förberedelser på bryggan, asbestinventering, internetservice, alltid var han där med frågor), ska jag sluta bitcha, gå upp på bryggan och addera 6 arbetstimmar till de redan 10 avverkade idag.

Vi är äntligen på väg  bort från Singapore till Jakarta men lugnet som sprider sig i kroppen får sättas på paus tills Singapore Strait är passerat, sedan får det flöda fritt.

En ärlig idiot.

Publicerat