Michaela Ö

Permis i mini-Singapore

En stund av frihet skänker nya krafter åt trötta män och kvinna - så kan dagens landgång i korthet summeras men vi tar en lite längre version.

 

Idag, exakt tio veckor efter påmönstring, gick jag iland för första gången. Solen sken och jag var sjukt sugen på alkoholfria drinkar. Så efter förmiddagsvakten hyrde jag mig en vespa (självklart inkl förare) och begav mig till beachen, hittade ett hotell med ett mysigt poolområde som jag smög in på men efter några varv på solstolen blev jag less och gav mig ut på vandring. Såg fina segelbåtar och kärlekspar på strandpromenaden. Tänkte att Jakarta känns lite som mini-Singapore. Jag gick och gick och gick, och såg och såg och såg tills skymningen föll och arbetsplikten kallade. Återvände lite lättare i sinnet.

Dagen i frihet var uppskattad men det känns ändå skönt att vara tillbaka i tryggheten ombord. Mina kollegor var lite oroliga för mig där när jag stack iväg allena, tillsammans med en lokalförmåga och på en vespa, men jag brukar klara mig, det gör jag alltid.   

Länkar
Publicerat