Peters teknikblogg

Blogg: Tack Sveriges Television för att ni vågar!

SVT har i mina ögon växt från att ha varit barnprogram och farmors-TV till att ha bra produktioner med hög kvalitet. Här visar dom framfötterna genom nytänkande när det gäller synkning av mobil och dator/TV - genialt!

SVT har här gjort något som varit rätt så komplicerat, att para ihop en TV eller dator med sin mobil, och gjort det näst intill jätteenkelt!

Det hela går ut på att datorn eller TV:n samt mobilen från ett unikt ID, vilket snappas upp av SVT:s servrar som i sin tur parar ihop det man vill se på med den enhet som man vill se det på.

Låter det komplicerat? Det är det också! 
Men som tur är behöver man inte bry sig mer än att ha en smartphone (vilket de flesta äger) samt ha laddat hem en gratis-applikation som kan läsa så kallade QR-koder.

Det fiffigaste av allt är att mobilen och TV:n inte behöver vara på samma nätverk, utan det enda som krävs är en internetuppkoppling av något slag på de båda enheterna.

QR-koder är en sorts bild som gömmer information som dessa applikationer kan läsa och presentera för dig. Tyvärr är detta den enda flaskhalsen - att mobilkameror inte läser dessa koder automatiskt.

Titta på videoklippet så förstår du vad jag menar! =)



Stay tuned!
Publicerat