Världsklass-bloggen

Terese Fredewall delar ut pris till unga som tagit sig an utmaningarna

På onsdag kommer Sing & Songwritern Terese Fredewall till Örnsköldsvik. Hon håller ett öppet seminarium om skrivande på Arkenbiblioteket och delar ut pris till unga som tagit sig an någon av Örnsköldsviks 5 utmaningar.

 

För några månader sedan gjorde Mikael Elias Teoretiska Gymnasium och Arkenbiblioteket en gemensam incheckning av ett projekt på plattformen Värlsaklass 2015. I projektet ville de genomföra en skrivartävling för unga. Tävlingen har gått ut på att genom att skriva en egen låt, en dikt eller en novell gestalta hur de vill möta de fem främsta utmaningar som Örnsköldsvik står inför. Som inspiratör har de använt Sing & Songwritern Terese Fredenwall.
Nu närmar sig tävlingen sin final och vinnarna ska utses. På onsdag eftermiddag, den 25 april, så kommer tävlingens finalister att få visa upp sina verk på Arkenbiblioteket.  Då kommer också Terese tillbaka till Örnsköldsvik för att dela ut pris till vinnaren och hålla en föreläsning om sitt skrivande. I denna föreläsning beskriver Terese sin egen relation till skrivandet och hur texten kan bli ett redskap för utveckling. Föreläsningen riktar sig till dig som är intresserad av text- och låtskrivande eller av skrivande som ett redskap för utveckling.
Så, välkomna till Arkenbiblioteket den 25 april för att ta del av de vinnande bidragen kl 15.00 och Tereses föreläsning kl.16.30-17.30

Publicerat