Musik

Het flamenco i aprilkyla

Den spanske saxofonisten Perico Sambeat och hans gäster bjöd på superb underhållning tillsammans med High Coast Jazz Orchestra i fredags.

Perico Sambeat, född i Valencia 1962, har sina rötter djupt i den spanska flamencotraditionen. 2008 släppte han en platta med titeln Big Band Flamenco och det var dessa kompositioner han tog till Brux i fredags tillsammans med länets storband High Coast Jazz Orchestra som förstärkts med ett antal gästmusiker.

Bland dessa fanns den spanska flamencosångerskan Alba Carmona som bjöd på storartad och inlevelsefull sång med en lätt kant i sin röst. Handklapp i rasande fart, precis som sig bör när det gäller flamenco, svarade hon också för tillsammans med utmärkte gitarristen Erik Steen.

Storbandet gästades också av eminente pianisten Daniel Tilling samt slagverkaren Fredrik Gille på cajon. Orkesterledaren Fredrik Norén fick den här kvällen lämna över dirigentuppdraget till Perico Sambeat och själv tog han därmed plats i trumpetsektionen.

Ett utmärkt arrangemang av Scenkonstbolaget i samarbete med Perdido Jazz & Blues och frågan är om High Coast Jazz Orchestra någonsin varit bättre än just den här kvällen..

Publicerat