Saga S

Del V "Down Under"; livets mening!

Alice föll ner i ett kaninhål och hittade vänner och viljan till att mogna och åstadkomma något i livet. I Tim Burtons film blir hon till och med del av ledningen i det Östindiska kompaniet. I mitt fall...eller FLYG...växte även jag!

 

Att det hela veckan jag befann mig i Sydney hällregnade större delen av dagarna gör faktiskt detsamma. Det som är menat är menat och jag trillade in på det ena trevliga kafét, satt bredvid en annan söt pensionär på en lång busstur samt lärde mig mycket på museum och guidade båtturer (delvis under tak som tur va...!). Äntligen fick jag på måndagen även lite shoppingintresse av mer "onödigt" slag i Burwoods stora galleria "Westfield". Som student har jag nästan gjort en sport av att alltid ha med vatten och något litet att äta på så att utläggen inte ska bli så stora väl ute på fältet. Dock släppte jag på tyglarna denna dag då jag förlorade mig i bl.a. Lorna Jane-shopen (är du gym- och modefantast är du bankrupt där!). VADÅ VADERAD SPORTBH MED SNYGG RYGG?? Ja, tydligen finns det! Och därpå följde Jay-Jays (som H&M-JC-Carlings) och K-Mart för billiga och roliga tshirts med allt från godzilla till skelett-pinuppor! Fastnar ju självklart för mina små figuriner titt som tätt i presentshopar- söta bokstäver med Beatrix Potter-inspiration då Pelle Kanin fyller 100år i år och ständiga favoriten Alice i Underlandet. Porslin är dock lite svårt att behålla formen på i en stor ryggsäck på långflygning.... "Foto-shopping" är snarare "my cup of tea" haha.

Men så min sista dag i storstaden log solen mot mig och jag hoppade på buss 400 på en lång och vinglig tur ut mot Bondi beach. Jag hade för många myror i benen för att kunna "ligga helt stilla och bli solbränd"... Ju äldre jag blivit ju mer har jag börjat uppskatta genomresandet - det jag ser på vägen eller det jag lyckas ta mig till av egen maskin såsom olika mindre utstickare i form av skogspromenader och bergsbestigningar. Det blev således tal om att krångla till sig ett specialstopp av busschauffören (med blink i ögat) så att jag kunde komma till den södraste stranden Clovelly och sedan spatsera förbi de kända stränderna norrut mot Bondi Beach som slutmål (ca 5km promenad, högst rekommenderad!). Skippa toppen, på med solglasögonen och pinna på! Klockan var ca 11.30 och solskyddsfaktorn hade torkat in. Inte tänkte jag vara pinsam nog att fjälla lagom till hemkomst! Men i övrigt är faktiskt 14-15tiden den varmaste i Australien, för de som just tänker "men dumma lilla Saga, du veeet väl att 11-13 är då man ska hålla sig undan!!". ;)

En underbar promenad med min bästa vän "självutlösaren" i kameran följde i absolut solsken och jag funderade över att fråga om lov att posera med en lifeguard på stranden väl framme. Men... nää, jag vet om att jag nu varit på plats och pinsamheter har jag nog i bagaget påväg hem... ;) Himlen öppnade sig som på beställning då jag på en bänk filurat ut mot vattnet och skrivit mitt sista vykort. Bussen överfylldes snabbt och vi behövde inte ta upp en enda passagerare påväg till stationen jag skulle. Lyxigt värre! Men busschauffören fick såklart lite sura miner då han stannade enkomt för att släppa av de regnblöta strandsälar. Tänk så dumt om man skulle bli BLÖT AV REGN liksom!! ;)

Slutet på min sista dag blev lite ihopstressat då jag fått en gratis-gym-check på stan (kostar oftast 140kr för en gång oavsett var man går!!) jag ville utnyttja innan sista duschen och provianten bockades av innan 11,5h +9,5h flygningarna hem (härligt att inte INLEDA resan med spasmer). Det blev 10km på löpband och samtidigt telefonerande om hur jag och min vän skulle få ihop lite kvalitétstid innan flyget gick alltså. Han hade mått dåligt under dagen och gått till läkare så min tid vid Bondi hade varit helt i mitt egna underland! :)

En delad smoothie på flygplatsen och en stor kram med lovord om att jag strax borde återvända fick avsluta min nästan månads långa vistelse i landet Down Under och jag hoppade på flyget till Beijing. Muffinsen på bilden är köpt där, i den 7h långa väntan på nästa flyg till Arlanda. Cereal muffin. Seriöst den GODASTE jag någonsin erinerar mig att jag ätit! Air Chinas service kan dock diskuteras, men vissa personer har helt enkelt dåliga dagar....

Sammanfattningsvis har jag i Australien haft en oförutsägbar och fantastisk tid med fina vänner och många upplevelser. Jag läste ut Elizabeth Gilberts bok "Lyckan, kärleken och meningen med livet" på flyget hem (inlett läsandet men kommit av mig för ca ett halvår sedan). Jag tror helt på hennes vision om att salvation - räddningen - är något man frambringar själv genom att ta chanser och kämpa för att BEHÅLLA lyckan istället för att se det som tillfällig TUR när man känner att man har det lite extra bra! Ett ekollon behöver även det strävan för att växa och mogna till ett NYTT JAG! :)

Glada och kramgoda föräldrar hämtade mig på Arlanda igårkväll och får nu serva mig veckan ut med mat och myskvällar i soffan. 12,5h sömn var i alla fall behövd. Och då blev jag VÄCKT!! ;)

Publicerat