Teater

Mittrevyn till final i Revy-SM

Med sketchen Jägarna 3 har Mittrevyn och Ordförrådet, Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson, kvalificerat sig till sluttävlingen i Revy-SM, som i år går av stapeln i Karlskoga 3-4 augusti.
Ordförrådet har genom åren haft stora framgångar i Revy-SM med många finalplaceringar och utmärkelser. Redan 1996 fick författarduon Povels Penna som årets revytextförfattare i Sverige.
Jägarna 3, som ingick i årets Mittrevy, Rena Snurren på Kramfors Folkets Park, är en syn- nerligen fristående uppföljare till de populära Jägarna-filmerna. Liksom i dessa skildras konfrontationen mellan den återvändande polisen och byborna, som har en något diffus uppfattning om vad som är lagligt.
Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige, LIS, arrangerar varje år Revy-SM. De olika tävlings- klasserna är monolog, sketch, lokalt, sång & musik och dans & rytm. Vinnaren i varje klass utses till svensk mästare och erhåller en LISTON, revysveriges motsvarighet till filmens Guldbagge och musikens Grammis.
Av de cirka 3.000 revynummer som spelats i Sverige i år har 125 anmälts till Revy-SM och 27 har kvalificerat sig till sluttävlingen.
Publicerat