Saga S

Come on and LIGHT the fire!!

När jag drar mig till minnes var det flera år sedan jag ägnade sista april åt att bege mig till en stor brasa för att drömma mig bort i lågors sken och välkomna ljuset. Därför var detta min kvälls ENDA mål... vilket tyvärr slutade relativt snopet...

Våren och ljuset fick sökas på andra platser än kring majbrasan vid Sommarhemmet i Domsjö i alla fall. Vinden blåste så hårt upp mot det nära liggande IOGT-föreningshuset att de ansvariga helt enkelt inte tordes tända på rasket som skoffats ihop nere vid vattnet. Detta fick jag konstaterat efter en två timmar lång promenad och jag orkade därefter inte leta rätt på ännu en brasa inom så kort tid, då de flesta strax därpå skulle brinna ut... Jag fick således sniffa på diverse trädgårdseldar som ambitiösa husägare räffsat ihop och sprungit runt med vattenslang för att kontrollera. I viss bitterhet gav jag mig alltså för dagen då jag sprallig från 06 på morgonen både power-walkat och sedan överlycklig studsat in på Friskis&svettis och kört löpning och boxning tidigare under dagen!

Tröttheten fick ta överhanden av en anledning tror jag dock. Pigg som en lärka hoppade jag upp vid 08tiden imorse och tog mig en foto- och -mathandlingspromenad för allt ryggäcken lyckades omsluta! Tusenfaldigt med tussilago lyste upp slänterna och det låg ett stort lugn över hela stan. Lunchtid spenderades på ett trädäck i Kornsjö där både korsord löstes och där jag enligt skolinstruktion filurade över vilken ledarstil jag har/skulle ha. Flera tankar får jag slå ihjäl i spinningsalen ikväll... Variation förnöjer ju som sagt och det är oftast på gymmet och i träningssammanhang som jag frigör som flest kreativa tankar! :)

Glad första maj på er!

Publicerat