Saga S

En udda tvåsamhet med dubbel inspiration!

"Sambo-kilon" hit eller dit, men det stämmer nog att man blir lite lat och bekväm av sig då man känner sig tillfredställd angående hur ens livssituation ser ut. Dock finns även boende-gemenskaper där man hjälper varandra att hålla inspirationen uppe!

Jag vill idag skicka en skinande stråle sol in till min kära sambo/kombo som i skrivandets stund sitter inomhus och arbetar febrilt för att förbättra våra medmänniskors synmöjligheter! Inte nog med att jag överraskades av underbart gott vitaminrikt, nötigt och fröigt knäcke a'la utbakad "raw-food" (omsorgsfullt torkat i ugn i två dygn på 40grader!) i skafferiet så finns hon där och lyssnar och agerar medbrottsling i mina många gånger galna vanor som för tillfället är inne i en supersatsning på att förbättra fysiken!

Jag försöker för tillfället gå ner i vikt samtidigt som jag siktar mot att bli starkare och förbättra min kondition och smidighet! En omöjlighet? Kanske... Men inte desto mindre en satsning som innebär bl.a.:

* att gå och lägga sig tidigt efter en rejäl kopp detox-te

* sova minst 9h/natt för ordentlig chans till återhämtning

* ta morgonpromenader innan frukost

* dricka tarmrenings-alg-blandningar som smakar ljummen insjö

* göra morgon-yoga (eller kväll om morgonen blir stressig)

* att med olika "preparat" eller specifika livsmedel öka förbränningen och boosta sig med vitaminer, mineraler och proteinrik kost INNAN kroppen ens hinner signalera att den har brist på någon av ovanstående!

* att massera sig en kvart om dagen för ökad cirkulation

* att träna mycket och varierat

* att ligga på spikmatta och kudde så ofta jag kommer ihåg....

.....och mer därtill..... :P

Som ni förstår tar ovanstående mer än TID även sin beskärda del av min energi; gråa och regniga dagar tappar jag därför lätt motivationen. Att då ha denna bättre hälft uppbyggd av muskler, ett finurligt leende och små-galenskap som står frustande utanför dörren kl. 06.07 myntandes: "Är du sääääääker att du inte ska med då?" samt trycker på mig en super-duper-shot av "selleri-rödbeta-rädisa-blomkål-broccoli-&-morot" innan jag ens hunnit koka mitt tråkiga ägg (i brist på annat) är absolut guld värd!!

Tänk på att även små och banala saker som att göra kortare aktiviteter ihop kan lyfta ens vardag så oerhört! Kombinera en timmes fettförbränning innan frukost med en ordentlig heart-to-heart och ta fram massageoljan då ni ändå sitter framför tv:n (speciellt om ni vet om att någon av era när och kära känner sig stel just idag)! Det inspirerar både dig och de som står dig närmast!

Ha en fortsatt trevlig solskensdag och tänk på varandra då molnen kommer inrullandes på onsdag och torsdag!! ;)

Publicerat