Skola & utbildning

9 dagars kulturfestival

Kulturskolecentrums stora kulturfestival pågår för fullt.

Musik, dans, teater, bild och form samt film. Bredden på Kulturskolecentrums utbud är stort och den här veckan visar man upp verksamheten för ö-viksborna.

– Vi har funnits i 40 år, ända sedan kommunsammanslagningen 1971, och vi tyckte att det på något sätt borde uppmärksammas, säger festivalgeneralen Tomas Johansson, en av många musikpedagoger på skolan.

Det normala är att man arrangerar Kulturskolans Dag en lördag under våren, men i år är det kultur i alla möjliga former under inte mindre än nio dagar.

– Vi som jobbar här på kulturskolan och möter alla barn och ungdomar känner oss alltid stolta när vi ser deras utveckling. Vi vill att alla andra också ska förstå hur viktig Kulturskolecentrum är och därför bjuder vi på en kulturfestival som rymmer all vår verksamhet. Vi har extremt stor bredd, med bland annat storband, körer, dans och teatergrupper som är så bra och som alla måste få chansen att se.

Här ovan kan du se bilder från några av veckans olika arrangemang. I dag torsdag fortsätter kulturfestivalen med bland annat en rad framträdanden på Stora Torget i centrum. 11.30 uppträder Saxquintetten, 12.00 är det sångelever och 12.30 visar pianoelever upp sig. Mellan 17.00 och 20.00 kan man titta på dansklasserna i Danshuset.

Dessutom är världstrombonisten Nisse Landgren i stan och övar tillsammans med Kulturskolecentrums blåsare och blåselever på Nolaskolans musikestetiska program. På fredag kväll klockan 18.00 är det sedan en offentlig föreställning i Nolan med Nisse Landgren och elevorkestern Storbanditerna.

– Det flödar av energi under hela veckan, säger Sten-Ove Sundlöf, tillförordnad kulturskolechef, och får medhåll av Tomas Johansson:

– Vår förhoppning är att folk efter den här veckan verkligen har sett vad vi håller på med.

Publicerat