Michaela Ö

Några glas cava och en impuls senare

Resan till Barcelona blev en rolig historia med inslag av svensexa och utnötta bankkort. Jag hamnade på ett litet villospår men nu kan jag åter träffas hemma på Storgatan.

Reseskildring: Nedresan i tisdags gick smärtfritt och innan vi visste ordet av det befann vi oss på det perfekt belägna pensionatet i de gotiska kvarteren mitt emellan hamnen och La Rambla. Det var tre minst sagt laddade brudar som entrade Spanien.

Första dagen gick kreditkorten varma i butikerna runt Placa Catalunya, stadens centrum, och på kvällen korsades vår väg av ett svensexegäng på ett av stadens många uteställen. Några libaneser senare, vid gryningen, lyckades vi bryta upp med dansgolvet och hitta hem till kudden (även kallad korvkudden) för några korta blink innan stranden skrek efter våra vintervita nyllen. Tre röda kräftor hittade sedan cavaflaskan och en utsökt paella på en av uteserveringarna längs marinan. Riktigt gott! Nästa dag var det dags att fylla rullen med lite bilder så vi hoppade på en av turistbussarna som besökte stadens alla sevärdheter, snabbt och enkelt - lite som en shake and bake för sönderdansade partyfötter. Jag gillade Pavelló Mies Van Der Rohe och La Sagrada Familia bäst av de trettio stoppen under turen. Toppen 3 dagar i Barcelona!

I går när vi landade på Arlanda ändrade jag slutdestination till Göteborg och hejade fram vännen som sprang göteborgsvarvet. Som en vilsen typ med taxfreespritpåse och resväska irrade jag mig in på startområdet precis i tid för att hinna ge en lyckaspark innan startskottet gick av stapeln. Heja!

Sitter och skriver hemma i lägenheten trött som en avdankad artist, dock inte lika trött som alla duktiga göteborgsvarvetdeltagare, men nästa år kommer jag att vara en av dem!

Publicerat