Saga S

Du blir vad du har på dig!

Du är vad du äter, "practise what you preach" osv. Vi hör fraserna och försöker leva efter de framgångsrika mottona. Men ibland kan jag tycka att känslan av det man har närmast huden bestämmer vilket tillstånd man hamnar i!

Jag överdriver inte när jag säger att jag haft den mysigaste, mest personliga och mjukaste morgonrocken (bilden) i mitt innehav i ungefär fem års tid, men tagit på den ungefär tre gånger. Jag har suckat, känt på den och beklagat mig över NÄÄÄÄR ska jag någonsin bli en sån som använder en morgonrock!? När har man den...?

Även one-piece dräkten har jag trånat efter ett bra tag nu... Denna all-round mys-dress som jag förmodligen skulle kunna byta ut hela min garderob mot... MEN det har inte blivit av att jag skaffat någon; av den enkla anledningen att jag inte tänkt ut vilket sammanhang jag skulle ha den i. Här är det basala problemet: Det BLIR inte bara ett tillfälle. Man GÖR ett tillfälle av saker!

Så inne i min lilla tränings-läger månad som maj har blivit (bl.a. uppladdning i form för annalkande Vätternrundan och Vansbrosimmet) har jag utifrån planerade aktiviteter i hälsans tecken bestämt att morgonrock ska bli del av min vardag! Går jag en morgonpromenad kan jag ta en dusch och sitta i morgonrock och äta frukost om jag t.ex. ska byta om för att gå iväg till skola/gym/fika/extrajobb runt 2h senare, strax innan beräknad avgång. Tiden däremellan har ju faktiskt ingen "dress-code"!

Och känslan av en morgonrock; eller old-school-one-piecen kanske bättre beskriven.... är helheten! Jag blir en hel och sammansatt del och känner mig harmonisk. Hade jag haft ett linne och ett par byxor hade jag tänkt och känt mig på ett helt annat vis. Sen bör jag lägga till att jag är den obotliga mjukis-människan som vandrar huvudgata upp och ner i mjukisbyxor var och varannan dag ändå när jag inte har seriösare ärenden... Men hemma i lugnet har morgonrock ändå varit en främmande "livsstil" för mig. Den står helt enkelt för en "hakuna matata" - filosofi som jag inte trott att jag kunde göra till en del av mig!

Men skam den som ger sig! ;)

Publicerat