Michaela Ö

Äventyret på Ö-viks Amazonas

Inte behöver man åka till regnskogen för att få paddla bland träd och exotiska djur, det räcker att man tar sig till bortre delen av Höglandsjön.

Under måndagens promenad med Tess blev vi båda lite småtagna av den översvämmade skogen runt stigen, det kändes väldigt exotiskt med vattentäckta trädstammar och sly. En idé började ta form: forsränning i uppblåsbar båt genom skogen vid Höglandsjön. Nu är det säkert många som skulle komma på en sådan tokighet men kanske inte alla som skulle genomföra den. Jag är inte alla. I går köpte jag rekvisitan till mitt Amazonasäventyr (båt, grill, korv, kokosvatten) plockade upp en helt ovetande vän jag tyckte kunde hänga med och åkte i väg till floden där planen sjösattes.

Allt gick riktigt bra till en början. Båtens lastmärke hamnade dock en bit under ytan, 120 kg max vikt överskreds, så det var med lågt fribord vi passerade bävrar och bisonråttor, nedhängande grenar och ytliga sandbankar. Vad jag inte hade räknat med var att den lilla forsen skulle sluta upp ute på den stora sjön, så efter en lyckad och härlig forsränning fann vi oss själva guppandes i en gul och blå leksaksbåt mitt ute på det djupa vattnet. Da da da da (Hajen filmmusik).

Vi är hemma nu, så trots lite missflyt i slutet av äventyret kan jag ändå rekommendera en båttur på den exotiska Höglandsjön.

Ps, ni skulle ha fått låna min båt men den är tyvärr inte sjöduglig längre…

Publicerat