Du är här

2017-05-19 - Hus & Trädgård
Att städa upp i trädgården kan löna sig vid försäljning. Att klippa gräsmattan, trimma buskarna och plantera färgglada blommor i krukor är några tips.

Fixa trädgården och sälj huset lättare

April och maj är månaderna då många vill köpa fritidshus eller villor inför sommaren och på Hemnet är utbudet rekordstort. För många är det drömmen om trädgård som lockar, men säljare tänker inte alltid på att göra fint i trädgården innan visningen.

 

För de flesta säljare är det självklart att göra en ordentlig rensning och städning inne i huset innan visningen. Vissa tar till och med professionell hjälp för att göra en riktig homestyling, för att med nya möbler, lampor och textilier skapa ett helt nytt intryck av bostaden. Och det behöver inte vara mer komplicerat att göra det fint i trädgården.

– Det är självklart väldigt viktig att se till att tomten är i ett representativt skick inför en försäljning. Det första intrycket är viktigare än många tror, och tomten och husets omgivning är ju det första man som köpare möts av, säger Nina Gillvén, mäklare Länsförsäkringar.

Enligt Nina Gillvén har köparnas beteende förändrats, de vill inte att trädgården eller huset ska vara ett tidskrävande projekt, utan ett färdigt hem att flytta in i. Troligen beror det både på nya låneregler där är svårare att få låna till alltför omfattande renoveringar, men även tidsbrist för att göra för stora förändringar.

 

 

Bästa tipsen för en visningssnygg trädgård:
1. Kratta bort gamla löv
2. Klipp gräsmattan
3. Klipp ner och ta bort risiga buskar
4. Sopa rent på altan och gångar
5. Plantera färgglada blommor i krukor

 

 

Dela med dig av denna artikel på: