Nyheter/Reportage

Eurocon Analyzer gör viktigt förvärv

– Vi är mycket nöjda med att nu ha Dynamic Drainage Analyzer i vår produktportfölj, säger Öjvind Sundvall, vd Eurocon.

Eurocon Analyzer har förvärvat Dynamic Drainage Analyzer, DDA, från Akribi Kemikonsulter. Överenskommelsen omfattar såväl försäljning som uppgraderingar och support till existerande kunder. De första ordrarna på DDA-analysatorer efter förvärvet har redan tecknats.

Analysatorn har utvecklats för att simulera avvattningsförhållandena i en modern pappersmaskin. En PC kontrollerar hela analysen och beräknar avvattningstid och permeabilitet. Den kan användas för att mäta retention, formation och torrsubstans simultant. Sedan 1996 har mer än 85 enheter sålts globalt.

– Vi är mycket nöjda med att nu ha Dynamic Drainage Analyzer i vår produktportfölj, säger Öjvind Sundvall, vd Eurocon.

– Den kompletterar vårt övriga utbud, som alla är utrustningar för mätningar online. Analysatorn passar perfekt i vår existerande försäljnings- och serviceorganisation och vi kommer naturligtvis att erbjuda uppgraderingar och reservdelar också till de existerande DDA-kunderna. Försäljningen efter övertagandet har startat bra och vi har redan tecknat två order på DDA-analysatorn. En har sålts till Moorim Paper i Korea och en till SNF Floerger i Frankrike.

– Jag är glad att vår Dynamic Drainage Analyzer nu marknadsförs och supportas globalt av Eurocon Analyzer, säger Sven Forsberg, vd för Akribi Kemikonsulter. De har kunskapen och förmågan att vidareutveckla denna teknik liksom att supporta nuvarande och kommande kunder.

Publicerat