Saga S

Om du vill bli fin - så GO GREEN!

Även om man är ute efter att bli en mean-green-fight-machine, få lyster i hud, hår och naglar, gå ner i vikt eller bara vara SNÄLLARE mot sitt kära matspjälkningssystem....så är grönsaker och frukt en skattkista! ..och man kan göra temafest av det!

 

Den senaste tiden har jag fått upp ögonen för matematik igen. Jag vet! Helt vansinnigt!

Men det är magens matematik jag snackar om här! Frukt och grönsaker - 30min-2h att vandra genom systemet... kött och proteiner - över 6h.... och olika kombinationer av kolhydrater och protein kan man också lätt filura ut (genom ett enkelt schema över basiska och sura livsmedel bl.a.) vad kroppen måste lägga sin nästan fullständiga energi på att bryta ner! ....Energi som vi kanske på en tisdag eftermiddag VERKLIGEN skulle vilja lägga på lite bättre mentalt fokus!

SÅ.... Principen med raw-food och att fokusera vilken ORDNING man äter saker under en dag för att underlätta för kroppens energifördelning tycker jag därför är en lämplig metod att testa på en tid framöver - för att se om det passar mig! Det är en kosthållning ELLER en diet. Som med alla andra dietar kan man ju välja ut de delar som passar ens egna rutiner eller kanske också plånbok (ekologiskt och organiska ingredienser är här självklart att föredra!). Jag och min morgonpigga combo har under en vecka föreberett grönsaks- och fruktjuicer på kvällen som vi drickit som frukost dagen därpå efter powerwalken och de blir mer mättande med tillsatt kokosmjölk om man så önskar. Sen är det bara att känna efter när man blir hungrig och då kanske äta rivna morötter och vitkål med äppelcidervinäger eller liknande dressing och övergå till lite "tyngre grejer" framåt eftermiddagen/kvällen! :)

Med dessa gröna tankar ploppade kreativa idéer upp i min combos huvud och det blev en temafest uppstyrd i kombination med att Loreen tog hem segern i Eurovision! Kunskapslekar om våra kylskåpsinnehåll, sjögräschips, ärt-bågar (thaibutiken mitt emot hemmakväll, måste testas!!) och grön bål med kiwi-gurka-stjärnfrukt och what-not?! Gröna kläder var ett måste och sedan gick vi ut och matchade Olearys bordsdukar och inredning resten av kvällen, som en glad klick St Patricks-firande!

Och stort grattis till Loreen och Sverige! Vilken smäll!! :)

Publicerat