Världsklass-bloggen

Hur uppstår de stora idéerna?

När man tittar på vad som gör platser attraktiva och hur de ska kunna fortsätta växa och utvecklas lyfts ofta kreativa utvecklingsmiljöer fram som en nyckel till framgång.

 

Där möjliggörs de möten och utbyten som driver vårt samhälle och vår kultur framåt. Men hur går egentligen banbrytande innovation till? Hur uppstår de riktigt stora och omvälvande ideérna? Idag hittade jag en fantastisk kortfilm av och med författaren Steven Johnson som besvarar dessa frågor. En plats som har hög innovationsförmåga och som erbjuder ett öppet och dynamiskt samhällsklimat attraherar människor och föder kreativitet. Att mötas och lära tillsammans för att skapa ny kunskap är vägen till kreativitet och innovationer.

I Örnsköldsvik har vi förmånen att ha väldigt starka nätverk där människor möts och utbyter idéer. Kanske är det också den kulturen som bidragit till att vi har en så stark uppfinnareförening. För att kunna fortsätta utvecklas måste vi vara öppna och släppa in människor i dessa nätverk så att fler stora idéer kan uppstå.

Se Steven Johnsons kortfilm här!

Publicerat