Saga S

Från det ena gröna till det andra....

Ja, inte nog med att man kör lite hälsosammare race här å där. Gröna kläder är jag tydligen också eftertraktad att bära! Bara alldeles nyss blev det spikat att jag under två hela veckor i augusti återgår i Hans Majestäts tjänst!

 

År 2006-2007 tjänstgjorde jag i Boden som stf Plutonchef på Stridsvagnskompaniets första pluton. Det var det mest psykiskt krävande och fysiskt utmanande året i hela mitt liv, vilket bidrog till både självkännedom och utveckling av min uthållighet med team-work och att få saker gjorda under de mest kassa förutsättningar (hunger, -40grader, ständigt mörker och ibland även tristess)... Hur som helst blev jag efter året ganska mättad på stressen, tidspressen och det stora ansvaret för 16personers varande och vapen/ammunitionsinnehav etc. Jag ville bara jobba och tjäna lite pengar och sen resa runt. Efter det återkom inte tankarna om att kanske ansluta sig till den militära skaran igen. Tills ett intresse-samtal kom för några månader sedan om att man kunde vara "Tidvis"-anställd, med sporadiska "repmånader" utspridda över flera års tid!

Detta väckte åter entusiasmen och minnena från "King of the Hill" med 62,5 ton kamoflage som vrålade sig genom skogsbrynen och kulsprutor som glödde av inbrytningselden... "Förare framåt!!". Inte kan jag ju tacka nej till att åter dra på motoroverallen, smutsa ner mina händer med clp-olja och spänna ögonen i riktning mot fienden....!?

Sen vad det blir av mig... Det får vi se! ;) Ser fram emot att börja jobba ordentligt på Stadium i juli och lite semester och resande med vänner och familj innan dess - till ännu okända destinationer!! Sista hemtentan i ledarskap ska "submittas" nu på måndag kväll och sen har jag OFFICIELLT slutat plugga efter 4 hela år!! Weeei!

Ha en UNDERBAR helg allesammans!

Publicerat