Utställning

Gran Canaria – bortom playan

Ö-viksfotografen Andrzej Poniatowski visar sina bilder på Spinnrocken i Arnäsvall under helgen.

Massor av svenskar har varit på Gran Canaria men inte många har sett ön på samma sätt som ö-viksfotografen Andrzej Poniatowski. Nu i helgen visar han sina foton på Spinnrocken i Arnäsvall.

Byggnader i förfall, kurviga bergsvägar och sprakande färgprakt i naturen. Andrzej Poniatowskis bilder från Gran Canaria är hänförande, och framförallt ger de en helt annan bild av det populära turistmålet än vad den vanlige turisten tänker sig.

– Meningen är att försöka visa mindre kända sidor och vyer av Gran Canaria, som ganska ofta förknippas med tusentals fraktade resenärer och ändlösa kedjor av hotell och butiker, säger Andrzej som tagit bilderna vid sex olika besök mellan 2004 och 2010, alla under januari och februari.

– Jag älskar Kanarieöarna och har besökt alla men just Gran Canaria ligger mig speciellt varmt om hjärtat med sina fyra klimatzoner och sin storslagna natur. Jag är fascinerad av öns många olika ansikten och dess fantastiska och varierande landskap. För att inte tala om de enorma kontrasterna mellan mer eller mindre lyxiga hotell och förfallna kvarter.

Andrzej hoppas också att hans bilder kanske kan få turister som besöker Gran Canaria att utforska nya delar av ön, att ge sig iväg bortom de exploaterade områdena.

– Många besökare har varken tid eller lust att upptäcka allt annat som ön kan erbjuda och de här bilderna är bara ett försök att visa Gran Canarias andra sidor.

Utställningen på Spinnrocken är öppen lördag-söndag 12-15.

Publicerat