Mat & dryck

Västernorrland i fokus i TV4:s sommarsatsning kring svensk mat

Nu är det klart att TV4 besöker Västernorrland som en del i programmet Mitt kök – Sverigeresan. Vecka 29 lägger tv-kanalen fokus på Västernorrland och västernorrländsk mat.
Under en hel vecka ska det lokala mathantverket lyftas med bland annat matlagningsreportage från olika delar av länet. Programmet leds av stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk.

– Vi är stolta och glada över att få exponera länets duktiga producenter och våra smakrika och kvalitativa produkter, säger Kenneth Sillman, kock och matambassadör Medelpad.

Mitt kök, som är ett program som sänds i TV4:s Nyhetsmorgon, lyfter fram svenska smaker och produkter i matlagningen. Under veckan kommer silvermedaljören från Kock-VM 2011 Tommy Myllymäki, tillsammans med vinkännaren Jens Dolk, att resa runt i Västernorrland och laga mat av lokala råvaror från några av länets vackraste platser.

– Hushållningssällskapet är initiativtagare till att Mitt kök – Sverigeresan skulle landa i regionen. Vi ser en stor potential i att länets duktiga livsmedelsproducenter blir mer kända för oss konsumenter. Alla blir vinnare när mer mat produceras och konsumeras lokalt, säger Anders Segebo, VD för Hushållningssällskapet Västernorrland.
Publicerat