Saga S

Efter regn...

Aldrig har regnet brett ut sig så vida och under så lång tid vad jag kan minnas... den råa kylan har krypit under huden och tagit krampaktigt grepp på min försommarledighet.... men när solglimtarna visar sig... ;)

 





SUBMIT. Min sista hemtenta är uppladdad på Cambro - Umeå Universitets student-plattform på webben. Efter 3,5 års Socionomprogram har jag gått en fördjupande kurs i: "Organisation & Ledarskap, 15hp " - CHECK!! Äntligen kan jag VÄLJA den text jag läser och göra det när jag KÄNNER FÖR DET! Detta är ett utomordentligt fantastiskt faktum....!

Men sommar känner jag inte att det är, vilket jag tänkte att jag skulle få under lite "lugn-å-slappar"-tid hemma i Stockholm hos mina föräldrar innan sommarjobbet kickar igång i juli. Lugn och harmonisk har jag då inte känt mig när jag med raska steg fått trotsa regn och blåst på tidiga morgonpromenader i ungefär fyra dagar i sträck... Det bästa var dock när pappa drog mig iväg till det lokala badet i fredags och vi simmade och satt i bastun tills några svettpärlor faktiskt vågade sig fram!

Men inte ska regn och kulet väder underskattas heller! Mordmysterier på tv en sen kväll, hjärnjympande pusselläggning och hinkar och hinkar med te... De uppskattas liksom inte på samma vis när solen sjunker bakom träden vid 21.30-snåret. Dock blir gråväder en katalysator för mina djupgrubbel som det säkert blir även för många andra svenska själar som skyr mörker och ödesdigra tankespiraler. Ju mindre man har för sig, ju mer tänker man! Och ibland kan det vara svårt att komma fram till alltför vettiga saker... :S Men nyttigt tror jag ändå att det är; att pausa världen och allt som snurrar kring en samt fundera över vad som faktiskt betyder något. Vad tycker jag är roligt? Vad får mig att le och skratta? :)

Och sen kom solen tillbaka idag. En av mina härliga småsystrar bjuder på sitt sällskap och vi ska springa ut i skog och mark och larva oss med kameran tänkte vi! Alltid roligt att vara kreativ! :)

Stor solskenskram! ;)


Publicerat