Ung kultur

Farmen Airsoft Games

Adrenalinet pumpar för fullt. Du andas tungt och hjärtat bultar hårdare och hårdare. Du vet inte om du snart blir skjuten eller om du blir uppäten. Men du har en otäck känsla att något stirrar på dig från den mörka skogen.

Det är en snabb beskrivning hur det kändes innan vi skulle gå ut på nattpatrull i skogen runt vårt läger. Farmen Air soft games ett evenemang som händer ungefär två till tre gånger per år. Det händer i Bräcke som är ungefär 10-15 mil utanför Sundsvall. Det är totalt 3 spel som är genomförda. De tidigare spelen hete Election day och Infection day. Den senaste som jag var med på hete End of days. Alla tre har fått mängder av positiv feedback från de deltagande spelarna och ifrån min egen åsikt på End of days så var det något av the roligaste jag har upplevt. Det är en enorm och härlig gemenskap att spela med folk från hela Scandinavian. Alla är otroligt vänliga så länge som du inte är utanför Safe Zone Eller säkerhets zon som det heter på svenska. För då blir det eld och lågor.

 Alla tar sina roller på fullt alvar. Alla är knäppt tysta på Recon uppdragen och alla ropar ut fiende positioner eller efter sjukvårdare under eldstrider. Det blir riktig intensiva strider och väl in levda rollspels scenarion. Man får när man på deras Hemsida boka vilken faktion eller lag man är med i. Olika faktioner har olika special förmågor, har olika camouflage och får börja med olika mängd ammunition. Jag var med i FA eller Freedom Army som dom heter. Vårt uppdrag var att skydda civilister samtidigt som vi drev på ett krig mot Umbrella som är våra svurna fiender.

 Scenariot utspelar sig i Resident Evil världen men inte helt och hållet så det är därför Umbrella, zombies och andra spektakel existerar. Detta är mer eller mindre ett Soft Air Gun live. Man spelar inte för att vinna utan för att ha roligt och det är viktig att tänka på andras säkerhet så ett Skott mot huvudet eller Headshot är inte nödvändig och uppmanas inte. Det är åldersgräns på vapnen 18+. Men var inte oroliga ni som är under arton år och vill vara med kan spela som civilist med boffer vapen. Boffer vapen är mjuka vapen gjord av latex gummi. Eller spela som zombie om man känner för det. Att spela som zombie kan antydas att man är en levande måltavla för andra spelares galna skjutfinger men inte då. Som zombie inger du skräck bland andra spelare. Du har omedelbart respawn där du dör och det enda kravet är att du stannar till eller lägger dig ner när du blir träffad.

 Jag rekommenderar alla som har något intresse för militära simulationer eller Soft air Gun spel att söka upp Farmens hemsida och läsa upp sig. Nästa spel är den 16 augusti och kommer att heta Nightplay. Farmen växer snabbt första spelet hade ungefär 60 spelare andra hade 80 spelare. Det senaste jag var med på hade 280 spelare och jag hoppas att vi kan landa på 300 spelare till nästa spel. Vågar du ge dig ut i ett infekterat område med kött ätande galningar, terrorister och korrupta militär enheter.   

Text av: Leo Wiklund

Länkar
Publicerat