Skorped

Hälsningar från Haiti

Läs om Skorpedsungdomarnas volontärresa.

Efter många timmars resande har vi äntligen kommit fram till Haiti. Otroligt varmt och väldigt trötta efter resan. Tyvärr kom tre av väskorna bort på väg hit och en av dem innehöll nästan alla tandborstar som vi samlat in. Men vi har tron att de ska anlända snart.

Vi hann bara så gott som komma hem till Tony och Myrtha så åkte vi vidare till en pastorskonferens i Rigaud. Där var vi inställda på ett möte där vi bara skulle sitta och titta, men det hela slutade med att vi fick blommor och en medalj och stå framme på scenen och hålla ett tacktal inför församlingen. Efter mötet fick vi en guidad tur runt Port-au-Prince och fick även besöka Hoppets Stjärnas kontor där.

Nu har en del åkt till flygplatsen och vi andra går runt och tittar på ödlorna som kryper längs väggarna och försöker också smälta vår chockerande syn på väg hit i bilen då en man gick helt naken på gatan. Vi har även ätit mango, plockad direkt från trädet. Det var väldigt söligt och alla har fortfarande kvar trådar mellan tänderna, men så fantastiskt gott det var!

Tony och Myrtha tar mycket väl hand om oss. Vi känner oss helt och hållet trygga. Känslorna hittills är mestadels positiva. Lite ledsamt med bagaget bara. Alla är rätt tagna efter dagens första intryck. Det här är en helt annan värld och Sverige känns redan väldigt främmande.


Hälsningar från Team Sverige!
Publicerat