Musik

Stjärnor till Arnäs kyrka

Bästa programmet under festivalens sjuåriga historia. Det utlovar arrangörerna när de bjuder in till musikfestival i kyrkan nu till helgen.

Norrlandsoperans hussopran Susanna Levonen, blockflöjtsvirtuosen Per Gross och den engelska organisten Rosemary Field samsas med vis- och folkmusiktrion Noratrion samt Ö-viks fenomenala oboist Anna-Maria Wedman när Arnäs församling och Sensus för sjunde året arrangerar musikfestival i Arnäs kyrka.

Fredag 29 juni inleder Anna-Maria Wedman tillsammans med pianisten Thomas Rudberg som får inviga kyrkans nya flygel.

– Församlingen har köpt en hundra år gammal, omsorgsfullt helrenoverad och mycket vacker Steinwayflygel. Vi har nu utmärkta klaverinstrument av alla sorter i Arnäs kyrka – orglar, en cembalo och en flygel – vilka tillsammans med den förnämliga akustiken och det vackra kyrkorummet gör kyrkan till en ypperlig plats för en musikfestival, säger organist Sven Edsfors.

Noratrion, från Nora förstås, tar vid efter Anna-Maria Wedman och under lördagen välkomnas de mer långväga gästerna. Först ut är den engelska organisten Rosemary Field, följd av fjolårets barocksuccé Per Gross som lovar ett nytt program med sprudlande musik och musikaliska tjuvtricks.

Som avslutning får vi höra sopranen Susanna Levonen. Från rollen som Carmen på Norrlandsoperan kommer hon och pianisten Bernt Wilhelmsson till Arnäs med ett romansprogram som ska skimra och glöda som sommarnatten.

– Entrén till konserterna är gratis men vi tar lite betalt för programhäftet, dessutom finns det servering mellan konserterna. Någon ursäkt att missa festivalen finns inte, säger Sven Edsfors.

Publicerat