Nyheter/Reportage

Här är årets Skapa-stipendiater

Almi Företagspartner Mitt AB har utsett årets Skapa-stipendiat och Framtidens innovatör i Västernorrland.
Patrik von Ahn och Filip Lundgren prisades för varsin innovation.
Årets Skapa-stipendiat får en prischeck på 20 000 kronor och representerar länet i den nationella finalen vid Tekniska Mässan där vinnaren har chansen att få upp till 500 000 kronor.
Det nationella Skapa-priset går till den innovatör som bedöms ha gjort den mest förtjänstfulla insatsen när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till kommersiella möjligheter inom det tekniska och industriella området.
 
Årets vinnare av Skapa-stipendiet blev innovatören Patrik von Ahn med "Erigovis”.
Motivering: "I en ny och starkt växande energi- och miljöbransch har företaget på ett särdeles finurligt sätt, både vid transport och uppförande av komplexa konstruktioner, med egen patenterad teknik tillmötesgått och löst kostsam miljöpåverkan och tekniska problem. Tack vare deras insats kan denna näring nu påstås nå ännu högre höjder. "
 
Vinnaren av unga Skapa-priset ”Framtidens innovatör” blev Filip Lundgren med "Knivia".
Motivering: "Innovatörens idé förenklar vardagen för hem och hushållet – en miljöbesparande produkt som integrerar och underlättar förvaring av verktyg och kylprodukter på ett smart sätt.”
 
* * *

Skapa-stiftelsen består av Föreningen Sveriges Verkstadsindustrier, Föreningssparbanken AB, Stockholmsmässan AB och Svenska Uppfinnarföreningen med stöd av bland andra Almi Företagspartner AB. Almi Företagspartner i varje län tillsammans med uppfinnareföreningen utser de regionala kandidaterna till stipendiet.
Publicerat