Övrig kultur

Kulturstipendium till Caroline Pyo soon Byström

Dansaren från Bjästa får landstingets kulturstipendium på 25 000 kronor i morgon.
Caroline Pyo soon Byström, född 1984, är dansare och koreografistuderande. Caroline är uppvuxen i Bjästa och började sin dansutbildning vid Balettakademien i Umeå 2004-2005. Sedan dess har hon vidareutbildat sig inom dans i Danmark, Stockholm och Österrike och går nu en masterutbildning inom koreografi och performance i Frankfurt am Main. Hon har en mångsidig arbetserfarenhet, både i Sverige och utomlands, och fått mycket goda referenser.

Som en av 1023 internationella sökande till 67 platser har Caroline blivit antagen till programmet DanceWeb Scholarship i Wien i sommar. Caroline tilldelas landstingets kulturstipendium för att kunna finansiera denna utbildning.

Två andra unga kulturutövare från länet får också ta emot landstingets kulturstipendium vid fullmäktiges möte 20 juni. Dessa är musikalartist Marta Parkman, född 1985, och uppvuxen i Härnösand samt den formgivaren och illustratören Stefan Engblom, född 1984, och uppvuxen i Prästmon.

– Det är extra roligt att vi i år har stipendiater från tre olika kommuner som representerar tre olika konstformer, nämligen musik, dans och grafik, säger Kiki Hammarström-Amnow, kultursamordnare.

Av 32 ansökningar är det tre personer som får varsitt stipendium på 25 000 kronor för att kunna vidareutvecklas inom sitt kunskapsområde.

Länkar
Publicerat