Skorped

Skorpedsungdomar spred glädje i Haiti

Se massor av bilder och läs värdfamiljens hälsning och tack till ungdomarna i E-team.

Besöket av den svenska kören E-team med sex ungdomar blev en stor framgång. Målet med besöket var att måla Bois Negresses nya skolbyggnad som är under uppbyggnad och som snart står klart.

Ungdomarna från Skorped kom till Haiti 10 juni, och dagen efter reste de till Bois Negresse för att stanna i fem dagar och jobba med målningen av skolan. De välkomnades varmt av skolans personal, skolbarn och föräldrar.

De målade hela byggnaden utvändigt, fönster och dörrar. Insidan har de inte kunnat måla eftersom arbete fortfarande pågick. Alla har gjort ett bra jobb som gör att skolan blivit trevlig och mycket attraktiv för barnen, de älskar skolan.

Måleriarbetet pågick hårt varje dag men på kvällarna gick ungdomarna runt i byn för att hälsa på och träffa familjer som de kunde bygga relationer med. Varje dag fick de också möjlighet att umgås med lokala ungdomar för att spela fotboll, sjunga, prata med och utbyta erfarenheter och idéer om kultur, drömmar, problem och mycket annat.

Fredag blev den sista dagen i Bois Negresse med en trevlig fest som arrangeras för ungdomarna där vi tackade dem för gott arbete och den glädje och hopp som deras besök spridit. Barn, föräldrar, ledare bjöds in för att ha en trevlig stund med besökarna.

Det blev också ett tillfälle för de svenska ungdomarna att överlämna en gåva till skolan, bestående av fotbollar, hopprep samt tandkräm och tandborstar till att alla barn i skolan. Det blev en fin avskedsfest med mycket på programmet som dans, sång, tal, mat och dryck och massor av fotograferande av ungdomarna tillsammans med olika grupper av barn, personal, föräldrar och vänner.

På lördag morgon lämnade svenskarna Bois Negresse för att bege sig till stranden vid Hotel Call Club Indigo i huvudstaden Port-au-Prince för vila och avkoppling innan hemresan. På väg till flygplatsen fick de möjlighet att göra ett kort besök i skolan i Jeanton för att se de två vattenbrunnar som Hoppets Stjärna varit med att bygga.

Ungdomarna var mycket nöjda med det utvecklingsarbete som Hoppets Stjärna stödjer i Jeanton och de överlämnade också fotbollar och hopprep till skolan. Två av ungdomarna hade också förmånen att få träffa sina respektive fadderbarn som de sponsrar i Jeanton.

Tack till er alla som gjort det möjligt för de svenska ungdomarna i E-team att komma till Haiti på denna missionsresa. De har alla haft ett fruktbart besök i Haiti och är nu fyllda av erfarenheter.

Tony

Publicerat