Nyheter/Reportage

Höga Kusten Flyg öppnar ny flyglinje

Det lokala marknadsbolaget Höga Kusten Flyg bygger ut sin verksamhet med ytterligare en linje; Jönköping-Stockholm.
Höga Kusten Flyg startades för snart fem år sedan i första hand för att säkerställa goda flygkommunikationer för Örnsköldsviksregionens näringsliv. Bolaget, som i dag trafikerar flyglinjen Örnsköldsvik – Stockholm Arlanda, tar nu ett nytt steg i utvecklingen när linjen Jönköping – Stockholm Arlanda öppnas.
 
– Vi har haft ögonen på den här linjen ett tag och nu känner vi oss mogna. Vi tror också att en stad av Jönköpings storlek och med dess aktiva näringsliv behöver en flyglinje till Arlanda. Den 20 augusti är det dags, säger Höga Kusten Flygs operative chef Jimmy Nilsson.
 
Inledningsvis kommer linjen att trafikeras med 30 avgångar i veckan. För att snabbt komma igång efter sommaren kommer inledningsvis en Fokker 50 med plats för 50 passagerare att användas. Ambitionen är att så snart som möjligt trafikera sträckan med en Saab 2000. Den också med plats för 50 passagerare.
 
Höga Kusten Flyg har ett nära samarbete med det svenska flygbolaget Golden Air och tillsammans har bolagen samarbetsavtal med SAS, KLM, Finnair och Qatar Airways, som möjliggör att genomchecka bagage och att få hela resan på en biljett. Att Höga Kusten Flyg i likhet med SAS Sverige inrikes trafikerar terminal 4 på Arlanda möjliggör en smidig övergång till andra inrikesbolag på terminal 4 samt internationella bolag på terminal 5 och 2.
 
– Ett stort utbud av avgångar till Stockholm är ett av flygplatsens högst prioriterade mål. Höga Kusten Flyg har under sina fem år visat att de är en stabil aktör och vi välkomnar att de nu startar flygtrafik från/till Jönköping/Arlanda. Genom Höga Kusten Flygs uppstart får flygresenärer dessutom möjlighet till anslutningsflyg med genomcheckning med ett antal intressanta bolag som har utbud av flygtrafik på Arlanda, säger Jönköping Airports VD Sten Norinder.

 – Vi hoppas och tror att behovet av våra tjänster, med trygghet och omtanke i fokus, är stort även i Jönköping med omnejd och vi ser fram emot att få starta trafiken Jönköping – Arlanda, avslutar Höga Kusten Flygs operative chef.

Publicerat