Saga S

Whatever to do on a rainy day...

I engelskspråkiga länder kan det utlysas "snow day" då det blir knivigt att ta sig till skola och arbete pga. väderfenomenet SNÖ. Men... på en semester eller spontan ledighet som jag har nu bli REGN-dag en intressant utmaning...

 

Redan kvällen innan denna (blytunga) regndag skulle slå till över halva svea rike började kreativa hjärnceller brainstorma om hur man skulle kunna hitta på skoj aktiviteter fast himlen gråter. Bio gick jag ju på i förrgår! ("Prometheus".... - Häftig story men oooooooh så äckliga effekter; svart segt slem och mycket splatter!!)

Slutligen blev den regerande idén att bege sig till Cosmonova och Naturhistoriska museet som alltid har lite tematiska utställningar att bjuda på! Fastnade givetvis för showen "Sea Rex" i 3D där havsvidunder visades på enorm skärm i naturlig gigantisk storlek som de hade fram tills deras försvinnande för 65miljoner år sedan. Inte skulle jag vilja möta dem motströms på Vansbrosimmet om några helger haha!! Fossiler, uppstoppade djur och quiz om diverse allmänbildning man borde ha med sig i babaget sedan mellanstadiet utmanades under större delen av den tidiga eftermiddagen.

Avslutade dagen gjorde jag med ett inspirerande studiebesök hos silversmeden Håkan Persson som jag lärt känna genom min medverkan i Gladiatorerna förra året. Han har personligen smidit ett otroligt vackert smycke till mig föreställande ett träd och en katt (utifrån inspiration av mina tatueringar; sprungna ur mina tolkningar av Tim Burtons verk). Men hälften av det häftiga med det hela är ju att se hur dessa kreationer - från örhängen och halsband till ringar och små konstverk blir till! :) Så äntligen förde jag mina steg till den lilla work-shoppen i Gubbängen i Stockholms utkant! Vill ni se på fina saker kan ni besöka hans sida

www.hpsilver.se där till å med jag fick vara med om ni tittar in på "träd och katt"! ;)

Så visst gör det ont när himlen gråter.... Men gott om saker att hitta på å TITTA på finns det allt!! :) Däremot välkomnar jag solen då jag åker till Gotland imorgon för att utforska vad ringmuren har att dölja innanför sitt medeltida och bistra yttre.... ;)

Berättar mer snarast förstås.... ;)

Publicerat